duminică, 15 august 2010

butterfly caught

acestea s-au întâmplat pe parcurusul a doar 4 zile. fără să punem ziua de astăzi. poate pentru tine, că eu mi-am trăit-o până la ultimul suflu.
since we last spoke. you translate the music.

rewind me. stop. then play.

12:01... we will be ok. cu galben și zăpadă. si ce vrea să însemne acest we? pentru că nu-mi amintesc ultima mea replică. iar mi-am bătut joc de rolul meu, mi-am uitat cuvintele și am impresionat, evident negativ, publicul. ah, era vorba de nevralgie. eu și durerea mea. de cap.
you're not the first to dream this, little girl

un deux trois. vive la reine. un deux trois vive le roi. un deux trois. le trois, l'ultime.
10:14... dar de ce să începem cu aceste coordonate temporale? nu m-am odihnit și nici nu mă voi putea odihni până la momentul acela. nu ne trebuie ceas, nu ne trebuie ceas la inimă. nu avem nevoie de mecanică. nu avem nevoie de mecanica inimii. dimineţile nu sunt întotdeauna însoţite de un ticăit perpetuu, de respiraţii pe piele 4hidroxi3metoxibenzaldehidată, de întinderi şi răsuciri în alte braţe şi de promisiuni. de fotoni timizi care îţi aleargă spre epiderma arămie. nici de cafea. de fapt da, de alcaloizi va fi mereu, uneori de săruturi ibuprofenate, de atingeri barbiturate şi de emoţii chimice. pentru că receptura e-un univers. iar opusul meu se pastrează într-un dulăpior, e ţinut sub cheie, e ascuns. e un stupefiant.

Alexandrina - 1 2 3
Royksopp - Forever
The Organ - Brother

2:12... îmi ţin respiraţia şi aştept. nu e nimic prevăzător în imaginile astea. cum se poate termina bine, se poate termina şi cu urme de ochi înroșiți de plâns și durere. sleep don't weep. desenează un zâmbet cu buzele tale şi imaginează-ţi. respiră adânc, plângi şi tu ca el, cu lacrimi rostogolinde spre nicăieri. spre întuneric. și evident, lacrimi rostogolite spre mulțumiri A.A.
'What if I were smiling and running into your arms? Would you see then what I see now?'
leave me out with the waste, this is not what i do. it's a small crime and i've got no excuse.
hold your breath and count to ten, fall apart and... start again.

Damien Rice - Sleep don't weep/ 9 crimes
Placebo - English summer rain

23:36... crezi că într-un pahar de 300ml mai încap vreo 50? crezi că putem insista? crezi că ne putem opri opresiunii? crezi că? de fapt... crezi?
tu unde crezi ca merg stelele care au căzut de pe cer? eu nu cred nimic, pentru că nu am cunoştinţe despre aberațiile tale.

pe timp de zi... soare, apă, mentol şi vom transcrie şi alte monografii. cum ar fi dacă ne-ar răpi cineva? chiar dacă suntem numai două, tot o răpire a Sabinelor ar fi. pe tine deja te-a răpit, te-a pus acolo, pentru o perioadă nedeterminată de timp, te-a implicat în raza cercului (de prieteni, că geometria am uitat-o de mult, amândouă) şi ţi-a dat un săculeţ de fericire. din care ai strecurat câteva granule şi mi le-ai pus în palmă. sunt sferice, chiar dacă aparţin geometriei, sunt alunecoase. dar le voi tritura, pulveriza şi incorpora într-o masă de vaselină albă. aur negru. black and gold. iar toate astea sunt pentru că am o mare de calm când mă gândesc la voi. amândouă. şi-abia aştept să te cunosc, iar pe tine să te recunosc.
şi-mi pare rău că facem schimb de particule, pentru că ale mele nu strălucesc ca ale tale. dar vei vedea că vor fi și ale mele, the sparks.

Sam Sparro - Black and Gold
Coldplay - Sparks

your girl, linen and curls
lips parting.

Travka - Lumini
Tricky - The Love Cats
The Decembrists - Summersong

14:08... credeam că îmi plac cuvintele scrise, dar cuvintele auzite sunt 10000...n...x cuvinte scrise. și vreau să te aud, să mă auzi... să ne auzim. mai des. și să ne vedem. pentru că atunci când nu e suficient, nu pot să mă satur.
să-mi amintesc despre discuțiile de la început, să blushăm puțin conversația, să ne dăm seama că vom fi, chiar dacă totul a pornit cum nimeni nu se aștepta. mâine va fi una din zilele în care îmi voi aminti și voi zâmbi păstrându-ți în memorie zâmbetul șăgalnic de atunci.

Alanis Morissette - Not As We

dimineața... a fost incertă. nu-mi amintesc absolut nimic. dar la începutul dimineții văzusem doar 10 stele care aveau anunț în ziar la rubrica de decese, iar eu învățasem să număr până la 10 fără să fiu ținută de mână. în trifoi, cu trei foi. care mie îmi poartă doare sâmbetele și ghinioanele. de ce nu alegem altă poveste? mie nu-mi place hansel și gretel, chiar dacă erau şi particule care străluceau sub lună. că sunt xenofobă.
you probably forget to remember me.

Ramona Falls - Clover
Stereophincs - Lady Luck

vineri. 13. the rest of my life i'll take these these chances. i'm trying to make it better baby. time goes by so very fast.
continuând capitolul de noroc şi ghinion, a fost o vineri treisprezeciană (și da, deja exagerez cu adjectivele). dimineața a fost în grabă, sprijinită pe umeri de ajutor, de completări și retușuri. de o mică întârziere, de frica aceea iminentă că nu termin. dar nu-i vorba de unșpe, ci de terțe persoane care te poartă pe valuri de răcoare, nu de sufocare. și te fac atât de dragă, încât îi ajuți pe alții. will you be my person?

pentru că uneori trebuie sa o faci [hardcore] pe mimoza. pentru că e greu, pentru că e şi chin fizic, nu doar intelectual, pentru că-uri prea multe, pe care nu le mai pot aminti pe toate, deoarece nu le cunosc. mai este timp, mai este o viaţă întreagă la dispoziţie.
o zi mai târziu avea să-mi spună că nu se știe de unde sare iepurele (cu ceasornic), iar Alice va fi în cădere. să vezi ce-o să se lovească fata asta. de pe frecvențe, de pe sentimente distruse nu sare. dar țopăie prin receptură. cine nu are bătrâni, să își cumpere.
moment feeric, ia: el, ea, laborator, alb, eter, alcool mentolat, cloroform și mai vedem. mai este timp, mai este o viaţă întreagă la dispoziţie.

acum îmi dau seama că particulele pe care le dau eu la schimb sunt de iod. sublim(are), difuziune. negru-violaceu strălucitor. relaxați-vă, până la categoria de metale prețioase mai avem și apa regală e plecată în excursiile în care își lasă sentimentele împachetate în hârtie de pergament și așezate tacticos în cutia de lemn de abanos, ascunsă într-o cameră de la ultimul etaj. și platina rămâne inertă.

Royksopp - What else is there?

joi. 12. povestirile alchimice nu ar fi atat de interesante. pentru că-s anorganice. dar cele organice sunt senzaționale. pentru că e vorba de adrenalină, viteză, curgere turbulentă a sângelui prin vene. viteză. și dacă nu știu să aproximez încă, ce s-ar putea întampla? înafară de o tragedie? plăcerea, privilegiul este al meu.
și ieri a fost o minciună.

Viteza sângelui meu? 120km/h, serpentine. *later edit 150.

I Blame Coco - Caesar feat Robyn
Angus & Julia Stone - Yellow Brick Road
ș.a.m.d. de drum, de mașină.

miercuri. 11. 22 de ani. 22 de ani. 22 de ani. 22 de ani.
22 de ani. 22 de ani.
22 de ani. 22 de ani.
22 de ani. 22 de ani.
22 de ani. 22 de ani.
22 de ani. 22 de ani.
22 de ani. 22 de ani.
acesta e un motiv pentru care luna curentă e foarte importantă. ne mai povestești basmul despre voi anuștiucâtaoară? sau celelalte basme pe care eu nu le voi fi trăit niciodată? pentru că sunt prea indiferentă, pentru că nu am învăţat nimic pentru testul acela.

Anouk - Nobody's Wife

it's unfortunate that when we feel a storm...

Massive Attack - Paradise Circus

3 comentarii:

Anonim spunea...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor si nu numai.
Am vizionat cu atentie blogul tau si vreau sa spun ca am fost foarte fascinat de ceea ce am gasit. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Încep sa îl citesc cu drag.
Noi promovam la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tau ; am specificat sursa articolului si am deschis si un subiect pe baza acestuia. Daca doresti, poti sa ne recomanzi orice articol si noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face placere, de asemenea, sa stim ca ai dori sa ne sustii în acest proiect de radio si sa accepti o eventuala colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzeaza toate genurile de muzica, exceptând manele si piesele necenzurate, avem si câteva emisiuni, stiri etc. Ne-am propus sa realizam un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de sustinerea si ajutorul tau si al celorlalti colegi bloggeri. Dorim sa cream o echipa numeroasa, de oameni cu un talent aparte si m-am gândit ca, poate, ai vrea sa ni te alaturi si sa colaboram, binenteles, pe unul dintre domeniile care îti place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile si modul de a gândi al bloggerilor si al ascultatorilor nostri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tau si sa ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un email asculta.whisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Multumesc,Cu stima Vlad!

Masaj Erotic Alba Iulia spunea...

un articol foarte bun , am citit cu mult interes

rochii de seara in Romania spunea...

Mi-a placut mult articolul DVS. Multumesc!